ua en ru

Росія звинуватила Україну у "наркотизації населення"

Росія звинуватила Україну у "наркотизації населення" Фото: наркозалежність

За словами Мосальова, за минулий рік кількість затриманих українців, обвинувачених в злочинах, пов'язаних з наркотиками, збільшилася на 60%

Федеральна служба з контролю за оборотом наркотиків (ФСКН) Російської Федерації (РФ) вважає, що спецслужби України через наркобізнес проводять "сплановану антиросійську діяльність", мета якої - формування "екстремістських настроїв". Про це заявив заступник керівника оперативно-розшукового департаменту Сергій Мосальов, передає РБК.

Так, за його словами, за минулий рік кількість затриманих українців, обвинувачених в злочинах, пов'язаних з наркотиками, збільшилася на 60%.

"Сьогодні ми можемо виділити український вектор впливу на наркоситуацію в Росії як один з важливих, нарівні з афганської наркозагрозою", - вважає Мосальов.

За даними відомства, українці - другі, після громадян Таджикистану, серед затриманих за підозрою у вчиненні наркозлочинів.

За словами Мосальова, зростання числа українців у середовищі наркоторгівлі в Росії не пояснюється бізнес-міркуваннями злочинців.

"За нашими даними, українські спецслужби, якими керує Захід, з використанням кримінальної матриці наркобізнесу проводять сплановану антиросійську діяльність", - стверджує він.

Метою, за його словами, є формування антигромадських і екстремістських настроїв.

"Вибори в Державну думу, які мають відбутися у вересні, можуть стати каталізатором активності деструктивних сил", - додав Мосальов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Московській області зафіксовані випадки отруєння молодих людей у віці від 18 до 33 років смертельно небезпечними наркотичними засобами.