ua en ru

Росія звинуватила США у спробах перешкодити знищувати бойовиків ІДІЛ

Росія звинуватила США у спробах перешкодити знищувати бойовиків ІДІЛ Фото: Ігор Конашенков (syria.mil.ru)

Міноборони РФ прокоментувало зближення літаків США і Росії в районі долини річки Євфрат у Сирії

Більшість зближень російських і американських літаків у районі долини річки Євфрат у Сирії були пов'язані зі спробами американської авіації створювати перешкоди знищення терористів "Ісламської держави". Про це заявив офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков, передає "Інтерфакс".

"Так, наприклад, 23 листопада в повітряному просторі над західним берегом річки Євфрат американський винищувач F-22 активно перешкоджав російській парі штурмовиків Су-25 виконувати бойове завдання зі знищення опорного пункту ІД у передмісті міста Меядін. Літак F-22 відстрілював теплові пастки і випускав гальмівні щитки з постійним маневруванням, імітуючи повітряний бій", - повідомив він.

При цьому генерал-майор зазначив, що "після появи поруч російського винищувача Су-35С американський винищувач припинив небезпечні маневри і поспішив піти в повітряний простір Іраку".

"Американська сторона по цьому та багатьох інших інцидентах у небі Сирії не знайшла відповідей для російського командування на авіабазі "Хмеймім", - заявив Конашенков.

У Міноборони Росії також нагадали США, що Сирія суверенна держава.

"Заяви представників армії США про те, що в Сирії існує частина повітряного простору, яка належить США, викликають подив. Представникам Пентагону слід згадати, що Сирія є суверенною державою і членом ООН, тому ніякого "свого" неба у США тут не було і бути не може", - сказав Конашенков.

Так в Міноборони Росії відреагували на заяви представників Пентагону про те, що російські ВКС нібито допускають небезпечні зближення з американськими літаками в Сирії, заходячи, за словами представника Центрального командування ВС США Даміена Пікарта, "в наш повітряний простір на схід від річки Євфрат ".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Іраку Хайдер Джавад Аль-Абаді заявив про завершення війни з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава".