ua en ru

У Македонії на парламентських виборах перемагає правляча партія

У Македонії на парламентських виборах перемагає правляча партія Фото: на виборах у Македонії перемагає партія екс-прем'єр-міністра Ніколи Груєвського

Дострокові вибори у македонський парламент двічі переносилися через відмову опозиції брати в них участь

У Македонії на парламентських виборах, згідно з попередніми результатами, лідирує націонал-консервативна партія колишнього прем'єр-міністра Ніколи Груєвського. Про це повідомила Центральна виборча комісія, передає DW.

За результатами підрахунку третини виборчих бюлетенів, правляча "Внутрішня македонська революційна організація - Демократична партія македонської національної єдності" (ВМРО-ДПМНЕ) набирає 41% голосів.

За Соціал-демократичний союз Македонії (СДСМ), очолюваний опозиційним лідером Зораном Заєвим, проголосували близько 36,6% виборців.

Як повідомляє видання, дострокові вибори в македонський парламент, спочатку призначені на 24 квітня 2016 року, вже двічі переносилися через відмову опозиції брати у них участь.

Македонія перебувала в стані політичної кризи після виборів 2014 року, коли перемогу здобула ВМРО-ДПМНЕ,а опозиція заявила про фальсифікацію результатів голосування і бойкотувала роботу парламенту.

Нагадаємо, у травні 2016 року тисячі людей вийшли на вулиці столиці Македонії та ряду інших великих міст балканської республіки з вимогою відставки президента країни Герге Іванова.