ua en ru

У США розглядають Росію як найсерйознішу загрозу з усіх держав

У США розглядають Росію як найсерйознішу загрозу з усіх держав Фото: російські ПРО С-400 (mil.ru)

Оскільки РФ має найбільший потенціал у військовій сфері

Росія з військової точки зору залишається "найсерйознішою загрозою" з усіх держав, які становлять небезпеку для США. Про це на конференції з безпеки в Аспені заявив голова Комітету начальників штабів (КНШ) Збройних сил США генерал Джозеф Данфорд, передає NBC News.

Зокрема Данфорд виділив Росію з ряду країн, серед яких він назвав Китай, Іран і Північну Корею. Він пояснив, що "РФ має найбільший потенціал у військовій сфері" і володіє "найбільшими сукупними можливостями" в цій сфері, має ядерний потенціал і може діяти в кіберпросторі.

Водночас найтерміновішою загрозою, яка вимагає невідкладних дій, Данфорд назвав Північну Корею.

За даними звіту про виступ Данфорда на сайті міноборони США, Пентагон розглядає п'ять головних загроз. Чотири з них виходять від держав: Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї, п'ята загроза - позадержавна: тероризм, який може проявитися в будь-якій точці земної кулі.

"Розглядаючи Росію, ми бачимо, що вона модернізує свої ядерні підприємства, модернізує свої підводні сили, модернізує свої звичайні озброєння", - сказав Данфорд, і додав, що все це робиться, незважаючи на значні демографічні та економічні проблеми, що стоять перед РФ.

За його словами, конкурентна перевага США в багатьох із цих сферах стає все меншою.

Також Данфорд сказав, що він стурбований поведінкою Росії: анексією Криму, діями на Сході України, погрозами Грузії і Молдові та її допомогою Сирії. Він розцінив це як спробу "підірвати найуспішніший союз в історії - альянс НАТО".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія намагається перешкоджати модернізації ядерної тріади США.