ua en ru

Росія в січні почне поставки COVID-вакцини на окупований Донбас

Росія в січні почне поставки COVID-вакцини на окупований Донбас Фото: Росія поставить вакцину від COVID на окупований Донбас (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Російська Федерація в січні 2021 року почне постачання своєї вакцини від COVID на окупований Донбас. Місцевому населенню хочуть робити щеплення вакциною "Супутник V".

Про це сьогодні пишуть сепаратистські ЗМІ.

Повідомляється, що сьогодні ватажки так званих "республік Донбасу" вийшли з заявою про те, що поставки вакцини "Супутник V" почнуться вже в січні. В першу чергу в окремих районах Донецької та Луганської областей хочуть вакцинувати медиків і працівників "правоохоронних органів".

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявляв, що українська сторона буде вакцинувати жителів окупованих територій.

Як уточнив віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, Україна тільки готується до обговорення гуманітарної вакцинації населення непідконтрольних районів.

"Питання гуманітарної вакцинації будемо обговорювати з міжнародними організаціями. Але треба подумати, яка категорія громадян, які опинилися в заручниках окупаційної влади, повинна отримати вакцинацію в першу чергу", - заявив він.