ua en ru

Росія не дозволила знімати "Картковий будинок" у Радбезі ООН, - ЗМІ

Делегація Російської Федерації в Організації Об'єднаних Націй (ООН) наклала вето на зйомки епізоду популярного американського серіалу "Картковий будинок" у приміщенні Ради безпеки ООН. Про це пише Foreign Policy з посиланням на конфіденційне листування між російським дипломатом і його колегами в Радбезі.

Делегація Російської Федерації в Організації Об'єднаних Націй (ООН) наклала вето на зйомки епізоду популярного американського серіалу "Картковий будинок" у приміщенні Ради безпеки ООН. Про це пише Foreign Policy з посиланням на конфіденційне листування між російським дипломатом і його колегами в Радбезі, яке опинилося в розпорядженні редакції.

Росія, як повідомляється, виступила проти зйомок менш ніж через тиждень після того, як генеральний секретар ООН Пан Гі Мун рекомендував Раді безпеки дозволити телекомпанії Netflix використовувати приміщення у вільні години.

За даними Foreign Policy, російська делегація заявила, що Рада безпеки не підходить для зйомок, театральних вистав та інших подібних заходів.

Як зазначає видання, Росія як постійний член ООН має право вето тільки при формальному голосуванні в Радбезі, проте інші питання, в тому числі організаційні, також зазвичай вирішуються консенсусом.

Між тим, вето Росії не означає, що "Картковий будинок" не зможуть знімати в ООН, уточнює "5 канал". У розпорядження знімальної групи можуть віддати інші приміщення штаб-квартири в Нью-Йорку.

Третій сезон серіалу має вийти на екрани в лютому 2015 року.