ua en ru

Росія не планує до 2020 р. будувати авіаносці, - С.Іванов

Росія до 2020 р. не планує будувати авіаносці. Про це повідомив журналістам в Северодвінську віце-прем'єр РФ Сергій Іванов за підсумками наради, присвяченого держпрограмі озброєння (ДПО) на 2011-2020 рр., повідомляє РБК.
"Ми робимо офіційну заяву. У новій ДПО будівництво нових авіаносців не передбачено", - заявив С.Іванов. За його словами, у програмі також не заплановано створення серійних екранопланів.
Говорячи в цілому про держпрограму озброєння, С.Іванов уточнив, що обсяг її фінансування до 2020 р. складе 20 трлн 700 млрд руб. (673,9 млрд дол.), з них по лінії Міністерства оборони буде перераховано 19 трлн 400 млрд руб. (673,9 млрд дол.). "Ця держпрограма має яскраво виражену особливість - 79% коштів піде на закупівлю нових високотехнологічних зразково озброєнь", - зауважив С.Іванов, додавши, що залишилися кошти планується витратити на НДДКР, а також ремонт та модернізацію існуючої техніки. За словами віце-прем'єра, пріоритетами нової програми стане створення стратегічних ядерних озброєнь, космічних засобів та ракетоносіїв, а також засобів розвідки, зв'язку та цілевказівки. Значний обсяг фінансування надійде на цілі оснащення Військово-морського флоту і авіації, сказав віце-прем'єр. Зокрема, за його словами, вже в I півріччі 2011 р. флот отримає атомний підводний крейсер "Юрій Довгорукий".