ua en ru

Росія не має наміру обмежитися другим гуманітарним конвоєм в Україну, - Лавров

ругий гуманітарний конвой, який Росія готує для відправки на схід України, не стане останнім.

Другий гуманітарний конвой, який Росія готує для відправки на схід України, не стане останнім. Про це сьогодні на прес-конференції заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомляє "Ехо Москви".

За його словами, допомога жителям Луганської та Донецької областей потрібна у величезних масштабах.

Лавров також підкреслив, що Росія більше за інші країни зацікавлена в усуненні подвійних стандартів і виконання домовленостей з Євросоюзом та НАТО.

Крім того він підкреслив, що Росія не зацікавлена в конфронтації й посиленні санкцій. Однак, за словами Лаврова, нападки на РФ почалися задовго до української кризи.

Водночас, як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на прес-секретаря Президента РФ Дмитра Пєскова, вчора в ході проведених у Мінську переговорів глави російської держави Володимира Путіна з українським колегою Петром Порошенком була досягнута певна домовленість щодо надання Росією гуманітарної допомоги Україні. Воно буде здійснюватися під егідою Червоного Хреста і при повній координації з українською владою, підкреслив Пєсков.

Нагадаємо, 25 серпня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія має намір відправити другий гуманітарний конвой в Україну.