ua en ru

Росія не виключає захисних заходів через підписання країнами СНД договорів асоціації з ЄС

Російська Федерація не виключає прийняття захисних заходів у разі підписання країнами СНД договорів асоціацію з Євросоюзом.

Російська Федерація не виключає прийняття захисних заходів у разі підписання країнами СНД договорів асоціації з Євросоюзом. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє РБК.

"Вони запропонували дату в липні, ми готові в будь-яких форматах, будь ласка... Але головне, як тільки вступлять у силу договори, що наші партнери по зоні вільної торгівлі СНД збираються підписувати з ЄС, і ми зрозуміємо, що це негативно відбивається на функціонуванні ЗВТ СНД, негативно відбивається на тих умовах, на яких ми вступили в СОТ, ми, звичайно, будемо приймати захисні заходи в повній відповідності з правилами СОТ", - сказав Лавров.

Він підкреслив, що Росія протягом півроку закликала провести консультації, але все відбувалося "поганенько". "Головна наша мета - ми хочемо не реагувати, ми хочемо зрозуміти, які наслідки для нашої торгівлі", - сказав Лавров.

Міністр додав, що попередні контакти з питання асоціації, які проходили до цього були на рівні розмов: "що треба б розібратися", а не конкретний діловий робочий процес".

Про те, що початок тристоронніх консультацій між Євросоюзом, Росією і трьома пострадянськими країнами, які підпишуть угоди про асоціацію з ЄС, заплановане на 11 липня, повідомив раніше глава Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.