ua en ru

Росія завдала удару по використовуваної США базі в Сирії, - WSJ

Росія завдала удару по використовуваної США базі в Сирії, - WSJ Фото: Росія завдала авиудар по базі, яку США використовує в Сирії

Як зазначається, літаки РФ скинули на неї касетні боєприпаси

Повітряно-космічні сили (ПКС) Російської Федерації 16 червня завдали авіаудари по гарнізону в населеному пункті Ат-Танф (Сирія), використовуваної США і Британією. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Як наголошується, співрозмовники WSJ пояснили, що британський і американський спецназ, який базується в Йорданії, використовує зазначену секретну базу для координації з силами сирійської опозиції з метою захисту Йорданії від "Ісламської держави".

Джерела WSJ в Пентагоні і американській розвідці вважають, що удари по базі були частиною кампанії РФ, метою якої - здійснити тиск на адміністрацію президента США Барака Обаму, щоб змусити Вашингтон піти на більш тісну співпрацю з РФ у повітряному просторі над Сирією.


Як зазначається, близько 20 перебували на базі британських військових встигли покинути її за 24 години до авіаудару російських ВКЗ 16 червня, відзначає WSJ. Так, за словами джерел видання в США і двох командирів сирійських повстанців, літаки Росії скинули на неї касетні боєприпаси.

Після удару співробітники центрального командування сил США в Катарі зв'язалися з російськими колегами в сирійській Латакії і попередили, що ця база задіяна в кампанії США та не повинна піддаватися нападу, стверджують співрозмовники WSJ.

Приблизно через 90 хвилин після попередження США знаходився неподалік американський літак зафіксував нову хвилю ударів російських ВКЗ по базі.

Представники США намагалися зв'язатися з російськими пілотами, використовуючи частоти, що США і Росія домовилися використовувати в надзвичайних ситуаціях. Повідомляється, що відповіді від російських льотчиків не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійська опозиція зайняла штаб ИГИЛ на кордоні з Туреччиною.