ua en ru

Росія має намір відмовитися від "гуманітарної підтримки" ДНР і ЛНР, - джерела

Росія має намір відмовитися від "гуманітарної підтримки" ДНР і ЛНР, - джерела Фото: проросійські бойовики на Донбасі (mykolaivka-rada.gov.ua)

Кошти будуть спрямовані на інфраструктурні проекти в анексованому Криму та Калінінградській області

Уряд Російської Федерації має намір відмовитися від "гуманітарної підтримки окремих територій" на користь фінансування проектів у Криму та Калінінградській області. Про це свідчать джерела РБК.

Агентство зазначає, що під "окремими територіями" маються на увазі самопроголошені республіки ДНР і ЛНР.

Видання повідомляє, що доручення Мінфіну РФ "виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 та 2020 років у повному обсязі видатки на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям" дали за підсумками наради у віце-прем'єра РФ Дмитра Козака 1 вересня.

З протоколу наради у Козака, копія якого є в агентства, випливає, що кошти будуть спрямовані на інфраструктурні проекти в анексованому Криму та в Калінінградській області, які оцінюються в 165 млрд рублів (2,9 млрд доларів).

Водночас, як зазначає видання, оцінити, виходячи з наявної інформації, скільки грошей витрачається з бюджету на окуповані території Донбасу, неможливо.

Співрозмовники в Держдумі і в уряді підкреслюють, що навіть якщо влада вирішила припинити витрати на "гуманітарну допомогу" Донбасу, це не означає, що фінанси туди перестануть надходити взагалі.

Одне з джерел видання повідомило, що фінансування ДНР і ЛНР повністю засекречене і описується секретними постановами уряду, "гуманітарна підтримка", на його думку, була лише одним з кількох каналів фінансування.

Нагадаємо, в окупованих районах Донбасу бойовики готуються провести навчання одночасно з російськими військовими навчаннями "Захід-2017" у Білорусі.