ua en ru

Росія має намір модернізувати базу ВМФ в окупованому Севастополі

Росія має намір модернізувати базу ВМФ в окупованому Севастополі Фото: ВМФ Росії (mil.ru)

До модернізації планують приступити в 2019 році

Міністерство оборони Росії в 2019 році розраховує приступити до модернізації бази військово-морського флоту в окупованому РФ Севастополі. Про це заявив перший заступник міністра оборони Руслан Цаліков, передає офіційне друковане видання Міноборони РФ.

Так, за його словами, модернізація військових об'єктів ведеться по всьому Південному військовому округу. При цьому введення в експлуатацію об'єктів планується до 2020 року. Цапліков повідомив, що після завершення основних робіт у Новоросійську в 2019 році військові мають намір зайнятися севастопольською військовою базою.

Нагадаємо, в кінці березня спікер Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що Російська Федерація фактично перетворює Крим на величезну військову базу. Зокрема, спікер висловив особливу стурбованість з приводу підготовки військової інфраструктури Криму для базування там ядерної зброї, в тому числі відновлення та модернізації колишніх радянських сховищ для ядерних боєзарядів.

"Що стосується носіїв ядерної зброї (ракетних систем і літаків), вони вже присутні на півострові. Російська Федерація фактично перетворює Крим на величезну військову базу, з повноцінними сухопутним, ВПС і ВМС компонентами", - підкреслював глава українського парламенту.