ua en ru

Росія має намір частково зняти заборону на імпорт морепродуктів з ЄС

Росія має намір частково зняти заборону на імпорт морепродуктів з ЄС Фото: морепродукти

Відновлення постачань пов'язують з бажанням підтримати північно-західні і чорноморські вітчизняні підприємства

Найближчим часом Росія може вивести мальків форелі, мідій і устриць зі списку заборонених імпортних продуктів. Про це повідомляє "Російська газета" з посиланням на джерело.

Повідомляється, що зараз відповідні документи, що підготовлені Мінсільгоспом, направлені на узгодження в профільні міністерства і відомства, у другій половині червня вони надійдуть в Уряд. У разі схвалення, терміни поставок будуть залежати від бізнесу.

"Мальки форелі в Росію поставлялися зі Скандинавії, в основному, з Норвегії. А мідії та устриці - з Франції, Італії, Іспанії. Відновлення постачань пов'язано з бажанням Мінсільгоспу і Росриболовства підтримати північно-західні і чорноморські вітчизняні підприємства, які сильно залежать від імпортного посадкового матеріалу. Власне про це просили самі виробники - матеріалу для роботи просто немає", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за даними Мінсільгоспу, в 2014 р. обсяг виробництва вирощеної в штучних умовах риби і морепродуктів склав близько 160 тис. т, а в 2015 р. очікується зростання виробництва не менше ніж на 10%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії провалилася програма імпортозаміщення продуктів харчування.