ua en ru

Росія знаходиться в повній ізоляції в ОБСЄ, - постпред України

Росія знаходиться в повній ізоляції в ОБСЄ, - постпред України Фото: Ігор Прокопчук (УНІАН)

В ОБСЄ найбільш активно обговорюється російська агресія в Україні

В дискусіях в рамках ОБСЄ Російська Федерація (РФ) знаходиться в повній ізоляції. Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук в інтерв'ю LB.ua, передає РБК-Україна.

За його словами, протягом усього періоду конфлікту - з початку вторгнення російських військ в Крим, а потім на Донбас, ОБСЄ стало тим майданчиком, де політична дискусія щодо цього конфлікту і незаконних дій Росії відбувається найбільш інтенсивно.

"І в рамках цієї дискусії постійно наводяться численні незаперечні факти російської агресії. Що очевидно робить набагато складнішим, ніж в інших форматах, виступати на підтримку дій Росії навіть для тих держав, які є союзницькими для РФ", - зазначив Прокопчук.

Таким чином, за його словами, в дискусіях в рамках ОБСЄ Росія знаходиться в повній ізоляції.

"Попри те, що Росія просуває власні наративи, розповідаючи усім делегаціям про так би мовити "внутрішньо-український конфлікт" і необхідність спілкування між громадянами країни - на фоні численних беззаперечних фактів безпосередньої російської відповідальності за конфлікт Росії довіри не має", - додав він.

Нагадаємо, країни-члени ОБСЄ на щорічній нараді з огляду виконання зобов'язань у сфері людського виміру у Варшаві засудили Російську Федерацію за окупацію Криму та підтримали Україну в боротьбі за відновлення територіальної цілісності та звільнення політичних в’язнів.

Раніше Рефат Чубаров на конференції ОБСЄ з прав людини у Варшаві заявив, що Росія порушила всі 10 гельсінських принципівОрганізації з безпеки і співпраці в Європі.