ua en ru

Росія почала постачання товарів Ірану в обмін на нафту

Росія почала постачання товарів Ірану в обмін на нафту Президент Ірану Хасан Рухані і Володимир Путін

Росія почала постачання зерна, устаткування і будматеріалів Ірану в обмін на нафту. Про це повідомив у понеділок, 13 квітня, заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков, передає Reuters.

"Я хотів би звернути увагу на розгорнулася реалізацію угоди "нафта в обмін на товари", яка має дуже значний обсяг. Бартер здійснюється в обмін на поставки іранської сирої нафти, а ми здійснюємо поставки певних видів продукції. Ні те, ні інше не те що не заборонено, а навіть не регламентується чинним санкційних режимом", - сказав Рябков в Раді Федерації.

Росія є прихильником Ірану в переговорах про його ядерну програму, в ході яких Тегеран і шістка країн дійшли принципової згоди. До кінця червня сторони можуть остаточно домовитися, що може спричинити скасування санкцій проти Ірану.

Іран займає третє місце по закупівлях російського зерна, і країни обговорювали бартерну угоду з початку 2014 року. Раніше джерела видання говорили, що за умовами угоди на загальну суму до 20 млрд дол. Росія буде отримувати до 500.000 барелів іранської нафти на добу в обмін на товари і обладнання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Радбез ООН зніме санкції з Ірану в день підписання угоди з "шісткою".