ua en ru

Росія може призупинити польоти літаків Ту-204 до виявлення причин технічних недоліків

Мінтранс РФ може призупинити експлуатацію всього парку літаків Ту-204 до виправлення виявлених в ході інспекційних перевірок недоліків. У свою чергу, це означає автоматичне призупинення роботи авіакомпанії Red Wings, чий літак нещодавно зазнав аварії в аеропорту Внуково. Співробітники авіакомпанії вже почали попереджати партнерів про можливе припинення роботи перевізника.

Про те, що в Мінтрансі РФ другий день проводяться наради, пов'язані з недавньою катастрофою у Внуково, розповіли кілька джерел в авіаційних колах. За їхніми словами, сьогодні може бути прийнято рішення про тимчасове призупинення польотів літаків Ту-204 до виявлення причин технічних недоліків. Це, в свою чергу, призведе до припинення діяльності авіакомпанії Red Wings, весь парк якої складається із семи таких лайнерів, визнають джерела. Вчора представники Red Wings почали обдзвонювати деяких партнерів компанії, попереджаючи їх про тимчасове призупинення діяльності перевізника. "Ніяких нарад по долі свідоцтва експлуатанта Red Wings не проводилося", - відзначив офіційний представник Мінтрансу РФ.

У разі тимчасового призупинення роботи авіакомпанії відновити її діяльність в майбутньому буде практично неможливо, говорить основний власник перевізника, підприємець Олександр Лебедєв. "У перший день після зупинки ви втрачаєте довіру аеропортів і паливозаправників, на другий день - пасажира. Через 10 днів вас немає на ринку. Ми це пережили в Німеччині, де авіаційна влада зупинила авіакомпанію Blue Wings - зазначає підприємець. - Red Wings - найбільший замовник літаків Ту-204. Наліт на цих літаках при регулярній експлуатації став наближатися до міжнародних стандартів".

Катастрофа Ту-204 сталася 29 грудня 2012 року в аеропорту Внуково, загинули п'ятеро людей. Росавіація відразу почала проводити позапланову перевірку Red Wings. Підсумком ревізії може стати анулювання, призупинення або внесення обмежень у сертифікат експлуатанта літака для компанії. Перевірка повинна була закінчитися 16 січня. Попередньою причиною катастрофи названа технічна несправність. Росавіація розіслала в усі компанії, що експлуатують Ту-204 і його модифікацію із збільшеною дальністю Ту-214, доповнення до норм технічного стану лайнерів.

На сьогоднішній день Red Wings експлуатує сім літаків Ту-204, які належать лізинговій компанії "Ільюшин Фінанс Ко" (ІФК). Її представник впевнений, що в разі закриття авіакомпанії лайнери вдасться віддати в лізинг іншим перевізникам, "з якими є вже попередні угоди".

Читайте також: Найбільш імовірною причиною аварії Ту-204 у "Внуково" назвали відмову реверсу