ua en ru

Росія мобілізувала елітних "кібер-воїнів", - Financial Times

Росія мобілізувала елітних "кібер-воїнів", - Financial Times Фото: хакери діють в інтересах російського ГРУ

Financial Times проаналізувала дані фахівців і військових чиновників західних країн

Російська Федерація мобілізувала елітну хакерську групу APT28, яку пов'язують з Головним розвідувальним управлінням Генштабу РФ, пише The Financial Times з посиланням на експертів з інформаційної безпеки.

Повідомляється, що хакери APT28 активні протягом не менше останніх 10 років і причетні до атак на військові і дипломатичні організації західних країн. До цього висновку видання прийшло після бесід з провідними фахівцями зі знанням діяльності APT28, в тому числі, з керівництвом розвідок і військових чиновників Заходу.

Зокрема, чиновники в США, Великобританії, Ізраїлі та Німеччині заявили про управління хакерами APT28 російським ГРУ, хоча керівництво РФ заперечує зв'язки з цією групою. У публікації йдеться, що APT28 атакувала французьку телевізійну мережу TV5Monde, приватну військову компанію США Blackwater, Міноборони Франції та Угорщини, Держдеп США. Крім того, за даними представника НАТО, в 2016 році число кібератак на Альянс зросла на 60%.

Видання також відзначило заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу про існування інформаційних військ, а також дані російських ЗМІ про щорічні витрати в 300 млн доларів на "кібервійська", в яких задіяні до 1 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сайти уряду Чорногорії зазнали інтенсивних кібератак.