ua en ru

Росія в Криму обрала сценарій "залякування населення", - Мінінформполітики

Росія в Криму обрала сценарій "залякування населення", - Мінінформполітики Фото: Еміне Джапарова

На даний момент у Криму налічується 24 політв'язні, 16 зниклих і 10 загиблих

Російська Федерація обрала тактику "залякування населення" в Криму. Про це на прес-конференції "Кримськотатарський Ресурсний Центр про репресії в Криму: проблеми та перспективи" заявила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, передає прес-служба Мінінформполітики.

"Окупаційна влада обрала сценарій залякування населення. Щоб підтримувати його, час від часу будуть зникати люди, проводитися обшуки, тюремні ув'язнення, політичні справи. Якщо б ця інформація так широко не доносилася Україною, ситуація була б гірше", - зазначила вона.

За словами Джапаровой, донесення правди про політичні репресії українців у Криму є елементом їх захисту.


У свою чергу, голова правління Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв зазначив, що згідно проведеного ними моніторингу в Криму, на сьогоднішній день налічується 24 політв'язні, 16 зниклих і 10 загиблих.

"Нами проводиться робота за трьома основними напрямами: нормотворча діяльність, правозахисна та допомогу в реалізації громадських ініціатив, пов'язаних з Кримом і кримськими татарами. Щомісяця співробітники центру випускають візуальну хроніку подій і правопорушень у Криму російською та англійською мовами. Тільки з початку року зафіксовано понад 100 правопорушень", - констатував він.

Нагадаємо, раніше у Криму повторно засудили проукраїнського активіста.