ua en ru

Росія шукає способи стримати євроінтеграцію України, - американський експерт

Європейське співтовариство чітко розрізняє пропаганду Росії з блокування євроінтеграції України. Про це заявив науковий співробітник Атлантичної ради США Адріан Каратницький, передає телеканал БТБ .

Коментуючи прогноз «Ощадбанку Росії» про те , що ймовірність валютної кризи в Україні в період з липня 2013 р. За липень 2014 доходить до 82 %, Каратницький сказав: «Ми розуміємо, що це відбуваються такі собі пропагандистські кроки. Росія шукає способи стримати цей хід в напрямку євроінтеграції, і задіє для цього і внутрішні, і зовнішні можливості. Я не думаю, що уряд і Президент України, з одного боку, і європейська спільнота, з іншого боку - не можуть розрізнити пропаганду і далекосяжні інтереси України в євроінтеграції».

При цьому експерт відзначає, що інтеграція з Митним союзом, до якого Росія хоче залучити Україну, загрожує втратою суверенітету. «Я не кажу , що все буде легко, якщо Україна вибере шлях євроінтеграції, особливо в перші рік-два , але коли дивитися в майбутнє, то всі аналітики вважають, що сприяння з на десять разів більше економічним ринком - для далекосяжних інтересів України стане набагато більш позитивним кроком, ніж інтеграція чи втрата суверенітету у разі інтеграції з Митним союзом», - зазначив Каратницький.

Нагадаємо, співдиректор Центру європейських досліджень Астонського університету (Великобританія ), доктор Натаніель Копсі також заявив , що прогноз «Ощадбанку» є частиною більш широкої програми з боку Росії по залякуванню і примусу України вступати до Митного союзу.