ua en ru

Росія і Україна перешкоджають створенню в Антарктиці морського заповідника

Росія і Україна перешкоджають створенню в Антарктиці морського заповідника. Про це заявив делегат Комісія зі збереження антарктичних морських біоресурсів (CCAMLR) від Німеччини.

Росія і Україна перешкоджають створенню в Антарктиці морського заповідника. Про це заявив делегат Комісія зі збереження антарктичних морських біоресурсів (CCAMLR) від Німеччини, пише Reuters.

На даний момент міжнародна комісія розглядає питання створення у водах навколо Антарктиди спеціальних морських заповідників. Такі заповідники повинні охороняти місця проживання китів, тюленів і пінгвінів.

При цьому Росія і Україна поставили під сумнів юридичні основи для створення таких резервацій. Делегації країн не були доступні для коментарів.

США і Нова Зеландія пропонують створити морський заповідник площею 2,3 млн квадратних кілометрів у морі Росса. При цьому в акваторії розміром 1,6 млн кв. км передбачається заборонити яку-небудь господарську діяльність. Австралія, Франція та Європейський союз виступають за створення у східних берегів континенту семи охоронних акваторій загальною площею близько 1,6 млн квадратних кілометрів.

Читайте також: Кабмін збільшив фінансування програми антарктичних досліджень в 2013 р. на 7,38 млн грн - до 24,5 млн грн