ua en ru

Росія і Словаччина в листопаді підпишуть угоду про постачаннях нафти і її транзиту

Угода про співробітництво в галузі довгострокових поставок нафти з Росії до Словаччини та її транзиту через територію республіки буде підписана в листопаді.

Угода про співробітництво в галузі довгострокових поставок нафти з Росії до Словаччини та її транзиту через територію республіки буде підписана в листопаді. Про це йдеться в повідомленні Міненерго РФ за підсумками зустрічі глави відомства Олександра Новака з міністром економіки Словаччини Паволом Павлісом.

"У рамках зустрічі сторони обговорили взаємодію в нафтовій сфері - постачання і транзит нафти, а також підписання угоди про співпрацю в області довгострокових поставок нафти з Російської Федерації в Словацьку Республіку та її транзиту через територію Словацької Республіки. В даний час завершується процес узгодження документа. Планується, що міжурядова угода між Російською Федерацією і Словацькою Республікою буде підписана вже в листопаді поточного року", - йдеться в повідомленні.

За словами Новака, дана угода сприятиме зміцненню співпраці та підвищення енергетичної безпеки Російської Федерації і Словацької Республіки в довгостроковій перспективі.

"Ми розраховуємо і в подальшому на довготривале і взаємовигідне партнерство у сфері ПЕК", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Словаччина близька до укладення договору з Росією про постачання нафти до 2029 року.