ua en ru

Росія хоче всіх обдурити припиненням вогню на Донбасі на час візиту Волкера в Україну, - МЗС

Росія хоче всіх обдурити припиненням вогню на Донбасі на час візиту Волкера в Україну, - МЗС Фото: МЗС України (mfa.gov.ua)

Вчора вдень Волкер прибув в Київ

Російська Федерація хоче всіх обдурити припиненням вогню на Донбасі на час візиту спецпредставника США Курта Волкера в Україну. Про це в Twitter написала прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Ніяких порушень припинення вогню на Донбасі за 23 січня 2018 року, поки Курт Волкер знаходиться в Україні. Кожен крок на Донбасі контролюється Росією, яка хоче обдурити всіх", - написала вона.

Нагадаємо, вчора вдень Волкер прибув до Києва. В рамках візиту Волкер зустрівся з президентом України Петром Порошенком.

"Була висловлена серйозна стурбованість у зв'язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією безпеки положень мінських домовленостей. Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ", - повідомляли в прес-службі президента.

У ході зустрічі Волкера і Порошенка зазначалося, що Москва повинна нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання і погодитися на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включаючи неконтрольований ділянку українсько-російського державного кордону.

Порошенко і Волкер також згадали прийняття закону України про реінтеграцію окупованих територій як елемента загальної стратегії по відновленню суверенітету і територіальної цілісності України.