ua en ru

Порошенко та Волкер занепокоєні відсутністю прогресу у виконанні РФ мінських домовленостей

Порошенко та Волкер занепокоєні відсутністю прогресу у виконанні РФ мінських домовленостей Фото: Петро Порошенко та Курт Волкер (president.gov.ua)

Президент України обговорив зі спецпредставником президента США врегулювання ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 23 січня, зустрівся зі спеціальним представником президента США по Україні Куртом Волкером. Про це повідомила прес-служба президента.

"Було висловлено серйозне занепокоєння у зв’язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією безпекових положень Мінських домовленостей. Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму сталого та всеохоплюючого припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі наголошувалося, що Москва має нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання та погодитись на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону.

Порошенко та Волкер також згадали ухвалення закону України про реінтеграцію окупованих територій як елемента спільної стратегії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Сторони наголосили на пріоритетності мирного, політико-дипломатичного шляху врегулювання ситуації на Донбасі.

Нагадаємо, раніше у вівторок, 23 січня, спецпредставник США Курт Волкер та генерал армії України Віктор Муженко обговорили відносини в оборонній сфері.