ua en ru

Росія готова до повернення в ПАРЄ у червні

Росія готова до повернення в ПАРЄ у червні Фото: ПАРЄ (з відкритих джерел)

Текст заявки для участі російської делегації в літній сесії ПАРЄ вже затверджений

Рада Держдуми Російської Федерації в середу, 19 червня, затвердила склад думської частини делегації Федеральних зборів для її можливої участі в літній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомив голова комітету нижньої палати з міжнародних справ Леонід Слуцький, передає РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

"Рада Думи затвердила склад думської частини делегації Федеральних зборів у ПАРЄ або, як вона офіційно називається, депутації Державної думи. До неї увійшли 22 людини - 11 представників і 11 заступників", - повідомив Слуцький.

Він підтвердив, що заявка на підтвердження повноважень делегації буде подаватися за результатами голосування щодо резолюції "до доповіді Петри де Суттер та поправок про обмеження санкційного механізму ПАРЄ".

"Якщо рекомендації регламентного комітету будуть ухвалені без вилучень, отже, буде запроваджено заборону на обмеження права слова, голосу та представництва національних делегацій в асамблеї, російські депутати і сенатори приїдуть в Страсбург і 25 червня ввійдуть у зал засідань Палацу Ради Європи", - заявив російський депутат.

Перший віце-спікер нижньої палати Держдуми Іван Мельников повідомив, що текст заявки на підтвердження повноважень російської делегації для участі в літній сесії ПАРЄ вже затверджено.

"Заявка сформована, але подавати документи ми будемо після змін до регламенту ПАРЄ", - підтвердив він.

Нагадаємо, раніше голова Державної думи В'ячеслав Володін анонсував розгляд радою нижньої палати російського парламенту питання про подання заявки на участь російської делегації в сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.