ua en ru

Росія готова поки не наносити авіаудари на території Сирії

Росія готова поки не наносити авіаудари на території Сирії Фото: президент РФ Володимир Путін розраховує на підтримку США в Сирії

Режим припинення авіаударів триватиме до тих пір, поки Росія не зіткнеться з активізацією бандформувань в країні

Росія готова продовжити паузу в нанесенні авіаударів на території Сирії до тих пір, поки не зіткнеться з активізацією там бандформувань. Про це повідомив президент РФ Володимир Путін після переговорів у Берліні з Ангелою Меркель і Франсуа Олландом, передає "Інтерфакс".

"Ми поінформували про наш намір продовжити, наскільки це буде можливо, виходячи з ситуації, що складається на території Сирії, паузу в нанесенні авіаційних ударів. Ми готові це робити до тих пір, поки не зіткнемося з активізацією бандформувань, які засіли в Алеппо", - сказав Путін.

За його словами, Росія розраховує, що виконає всі обіцянки по розведенню терористів "Джабхат ан-Нусри" і "іже з ними від так званої здорової частини опозиції, щоб нам було зрозуміло, як ми можемо далі продовжувати спільну роботу".

У четвер, 20 жовтня, у сирійському Алеппо почнеться "мирна пауза" для виходу з міста хворих і поранених, мирного населення, а також збройних формувань.

Нагадаємо, євродепутати закликали посилити санкції проти Росії.