ua en ru

Росія і Єгипет проводять спільні військово-морські навчання

Росія і Єгипет проводять спільні військово-морські навчання Фото: військово-морські навчання

Навчання будуть проводитися за підтримки авіації

У Середземному морі з 6 по 14 червня будуть проведені російсько-єгипетські військово-морські навчання "Міст дружби-2015". Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Росії.

"Згідно з вказівкою Міністра оборони Російської Федерації генерала армії Сергія Шойгу за підсумками переговорів з Міністром оборони та військової промисловості, головою вищої військової ради Арабської Республіки Єгипет генерал-полковником Седки Собхи Саїд Ахмед, які відбулися 3 - 4 березня 2015 в Москві з 6 по 14 червня 2015 року, в призначеному районі Середземного моря буде проведено російсько-єгипетські військово-морське навчання "Міст дружби-2015", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за планом навчання кораблі ВМФ Росії і ВМС Єгипту, при підтримці авіації, відпрацюють завдання по захисту морських шляхів сполучення від різних загроз.

"Цілями навчання є - зміцнення і розвиток військового співробітництва між ВМС Єгипту і ВМФ Росії в інтересах стабільності і безпеки на морі, обмін досвідом між особовим складом флотів по відображенню різних морських загроз, планування та координація спільної зусиль у сфері реагування на сучасні виклики в морських акваторіях інтенсивного судноплавства", - додали у відомстві.

У Міноборони додали, що напередодні вчення загін кораблів Чорноморського флоту в складі зайшов в порт Александрія Єгипту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ВМС НАТО проведуть великі навчання в Балтійському морі.