ua en ru

Росія відчуває, що оточена - НАТО

Росія відчуває, що оточена - НАТО Фото: Джеймс Аппатурай

У НАТО вважають, що зобов'язані допомогти країнам, що відчувають тиск з боку Росії

Росія відчуває, що знаходиться в оточенні та під тиском. Про це в ході щорічної зустрічі "Ялтинської європейської стратегії" (YES 2015) повідомив заступник Генерального секретаря НАТО з політичних питань та політики безпеки, спеціальний представник Генерального секретаря на Південному Кавказі і в Центральній Азії Джеймс Аппатурай, передає кореспондент РБК-Україна.

"Росія, відповідно до наших аналізів, аналізів інших експертів, має мотивацію до того, що вона робить. Перше - вона відчуває, справедливо, чи несправедливо, я б сказав несправедливо, що вона оточена і знаходиться під тиском і те, що росіяни почувають, що їх позбавили право визначати суверенітет своїх сусідів", - сказав Аппатурай.

Разом з тим, він зауважив, що НАТО зобов'язана допомогти країнам, що відчувають тиск з боку Росії.

"Нам треба допомогти нашим партнерам, які відчувають тиск з боку Росії", - додав він та зауважив, що особисто не вірить в ефективність домовленостей та міжнародних торгів.

"Я сумніваюся в ефективності великих домовленостей і торгування тому, що вонизавжди ідуть в одному напрямку. Це по суті, це те, що домовленість відбувається в великих країнах на спинах маленьких країн. І ми на нашу думку не можемо вступати в такі домовленості. В нас не може бути ще однієї Ялти, як результат", - підсумував представник НАТО.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що НАТО зробила для України набагато більше, ЄС.