ua en ru

Росія продовжуватиме газовий шантаж Європи, поки ЄС не перегляне санкції, - Bloomberg

Росія продовжуватиме газовий шантаж Європи, поки ЄС не перегляне санкції, - Bloomberg Фото: Росія продовжуватиме газовий шантаж Європи, поки ЄС не перегляне санкції (Getty Images)

Кремль, ймовірно, утримуватиме життєво важливі газові потоки до Європи на мінімальному рівні, поки Європейський Союз не перегляне введені проти Росії санкції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Публічно Росія стверджує, що технічні проблеми, такі як відсутність документів і обслуговування турбін, змусили її скоротити поставки газу в останні тижні. Але насправді, за словами людей, знайомих з думкою керівництва, Кремль використовує збої в "Північному потоці", аби змусити лідерів країн ЄС переглянути болісні санкції, введені проти держави-агресора.

Джерела видання очікують, що Кремль і "Газпром" продовжуватимуть знаходити причини обмежувати потоки, не даючи європейським клієнтам нарощувати поставки, необхідні для задоволення попиту взимку.

Представники ЄС уже попереджають про серйозні економічні збої, якщо потоки не відновляться, і закликають споживачів скоротити використання життєво важливого палива.