ua en ru

Росія не буде піднімати винищувачі, що впали з авіаносця "Адмірал Кузнєцов", - джерело

Росія не буде піднімати винищувачі, що впали з авіаносця "Адмірал Кузнєцов", - джерело Фото: Росія не буде піднімати винищувачі, що впали з авіаносця

Витрати на операцію вважають невиправдано великими

В Росії визнали недоцільним піднімати винищувачі, що впали з авіаносця "Адмірал Кузнєцов" у Середземному морі. Про це повідомляє інформаційне агенство RNS з посиланням на джерела в Міноборони РФ.

"Після падіння палубних винищувачів поблизу берегів Сирії розглядалася можливість їх підйому з дна. Однак після оцінки всіх факторів ця операція визнана недоцільною", - повідомило одне з джерел на флоті, знайоме з ситуацією.

Зазначають, що глибина, на якій знаходяться винищувачі, потребує відправки в Середземне море спеціальних глибоководних апаратів і суден для пошукових операцій.

"Це досить дорогий захід. При цьому витрати будуть не цілком виправдані", - сказав співрозмовник агентства.

Також у виданні зазначають, що цінна апаратура затонулих винищувачів МіГ-29К і Су-33 незабаром буде непридатною і не представляє цінності для інших країн.

Нагадаємо, 6 січня повідомлялося, що Росія скорочує військовий контингент в Сирії. Першими залишили зону конфлікту авіаносець "Адмірал Кузнєцов" і важкий крейсер "Петро Великий".