ua en ru

Росія буде обговорювати введені проти неї санкції на генради СОТ, - МЕР РФ

Міністр економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв заявив, що Росія буде ставити питання санкцій, введених проти російських компаній і банків, на генеральній раді Всесвітньої торгової організації (СОТ)

Міністр економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв заявив, що Росія буде ставити питання санкцій, введених проти російських компаній і банків, на генеральній раді Всесвітньої торгової організації (СОТ), передає прес-служба Мінекономрозвитку РФ.

"Ми розглядаємо ці дії (введення санкцій) як неприйнятні і неконструктивні і, мабуть, будемо змушені - це не наш вибір, ми змушені ставити відповідні питання на генеральній раді СОТ", - заявив глава Улюкаєв після зустрічі з генеральним директором СОТ Роберто Азеведо.

Нагадаємо, 16 липня 2014 р. влада США посилили санкції проти Росії. У санкційний список SDN Мінфін США включив практично всі найбільші оборонні підприємства Росії. Серед них - концерн "Калашников", корпорація "Уралвагонзавод", державний оборонний концерн "Алмаз-Антей", НВО "Базальт", що входить в корпорацію "Ростех" ВАТ "Концерн "Радіоелектронні технології" (КРЭТ), концерн "Сузір'я", НВО Машинобудування, ВАТ "Конструкторське бюро приладобудування".

Компанії ВАТ "Газпромбанк", ВАТ " НОВАТЭК", "Роснфеть" і Зовнішекономбанк включили в список секторальних санкцій американського Управління з контролю за инностранными активами (Office of Foreign Assets Control (OFAC)). Активи цих компаній під юрисдикцією США не заморожуються на відміну від традиційного списку SDN.

Санкції проти РФ посилила також Європейська рада, рекомендувавши Європейському інвестиційному банку призупинити фінансування нових проектів у Росії. Крім того, Європейська Рада закликає переглянути програми співробітництва між ЄС та РФ з метою призупинення деяких програм. Європейська Рада має намір розглянути розширення критеріїв, відповідно до яких будуть запроваджені персональні санкції проти громадян Російської Федерації до кінця липня.