ua en ru

Росія не буде робити внески до Ради Європи до повернення в ПАРЄ, - спікер Ради Федерації

Росія не буде робити внески до Ради Європи до повернення в ПАРЄ, - спікер Ради Федерації Фото: ПАРЄ (assembly.coe.int)

У Раді федерації Росії підкреслили, що існує дискримінація делегації РФ в ПАРЄ

Росія не буде робити внески до Ради Європи до повернення російської делегації в ПАРЄ. Про це заявила спікер Ради федерації Росії Валентина Матвієнко, передає ТАСС.

"Я висловлюю свою точку зору. Я вважаю, що поки російська парламентська делегація не повернеться до роботи в ПАРЄ, ні про яке фінансування мови бути не може", - сказала Матвієнко.

Вона підкреслила, що Росія не може виділяти "істотні кошти, виконувати прийняті рішення по внесках до Ради Європи" за рахунок російських платників податків "в умовах такої дискримінації й обмеження діяльності парламентської делегації РФ".

"Коли ми повноцінно будемо брати участь в цих структурах, ми відновимо виплату в повному обсязі свого внеску", - заявила Матвієнко.

Нагадаємо, у квітні 2014 року, після анексії Криму і початку військових дій на Донбасі, Росію позбавили права голосу в ПАРЄ. У 2015 році в Асамблеї продовжили санкції.

На знак протесту делегація РФ заявила, що припиняє свої контакти з ПАРЄ. Пізніше Росія заморозила вклади в роботу Парламентської асамблеї Ради Європи. У 2017 році сума заблокованої виплати склала близько 11 млн євро.

У жовтні в ПАРЄ запропонували подати до суду на РФ за несплату внесків.