ua en ru

У ПАРЄ запропонували подати в суд на Росію за несплату внесків, - нардеп

У ПАРЄ запропонували подати в суд на Росію за несплату внесків, - нардеп Фото: Володимир Ар'єв (УНІАН)

У ПАРЄ вимагають жорсткої позиції на переговорах у Москві

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) запропонували подати в суд на Російську Федерацію (РФ) за несплату внесків. Про це заявив народний депутат, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв в Facebook.

"Бліцкриг-сценарій по РФ в ПАРЄ поламали спільними зусиллями. Ми вчора билися на Спільному комітеті щоб запобігти реалізацію швидкого сценарію. Вдалося - більшість не готові йти назустріч російському шантажу", - заявив Ар'єв.

За його словами, в результаті роботи української делегації на бюро ПАРЄ від Ягланда сьогодні вимагали жорсткої позиції на переговорах в Москві і подати в суд на РФ за несплату внесків.

Отже, підсумок: бліцкріг-сценарій по РФ в ПАРЄ поламали спільними зусиллями. Альо будемо дуже пильними. Дякую українській...

Опубліковано Volodymyr Ariev 13 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву постійного представника України при РЄ Дмитро Кулеба, що на засіданні Спільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи та Комітету міністрів РЄ не підтримали створення робочої групи, яка могла б сприяти поверненню в ПАРЄ РФ.

"Доповідь передбачала проведення засідання Спільного комітету ПАРЄ і Комітету міністрів. На ньому повинні прийняти рішення про створення робочої групи, яка фактично повинна була шукати шляхи реформи СЕ під повернення РФ", - заявив Кулеба.