ua en ru

Росія блокує відновлення роботи СЦКК на Донбасі, - Геращенко

Росія блокує відновлення роботи СЦКК на Донбасі, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Безпекова ситуація на Донбасі буде ключовою темою в Мінську на засіданні ТКГ 30 травня

Російська сторона демонструє небажання у відновленні роботи Спільного центру контролю та координації (СЦКК) на Донбасі. Про це у Facebook за результатами відео конференції безпекової підгрупи Тристоронньої контактної групи повідомила перший заступник голови Верховної ради України Ірина Геращенко.

За словами Геращенко, основним питанням відеоконференції була ескалація ситуації на Донбасі, й особливо - в районі Донецької фільтрувальної станції (ДФС).

"Російська сторона і повністю контрольовані нею бойовики не дають гарантій безпеки навколо ДФС й проведення там ремонтних робіт. Також представники РФ демонструють повне небажання відновити нормальну роботу СЦКК, головним завдання Центру якраз і було надання гарантій безпеки під час ремонтних робіт", - заявила Геращенко.

Вона також додала, що відеоконференція безпекової групи залишилася безрезультатно.

"Українська сторона апелює до СММ ОБСЄ з проханням посилити моніторинг навколо інфраструктурних об'єктів, зокрема й ДФС. Безпекова ситуація, її загострення будуть ключовими темами в Мінську, 30 травня, під час чергової зустрічі робочих груп", - додала Геращенко.

Як тільки- но поінформували мене колеги по мінським групам, сьогодні відбулася скайп - конференція безпекової підгрупи ,...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 травня 2018 р.

Нагадаємо, на Донбасі у районі проведення операції Об'єднаних сил 23 травня 2018 бойовики обстріляли район населеного пункту Станиці Луганської, де базуються військовослужбовці Збройних сил України. Як повідомляє Українська сторона Спільного центру контролю та координації, бойовики провокують українських військових та проводять обстріли, аби 27 травня не відбулося розведення військ.