ua en ru

На Донбасі бойовики обстріляли Станицю Луганську, - ООС

На Донбасі бойовики обстріляли Станицю Луганську, - ООС Ілюстративне фото: вистріл (mil.gov.ua)

Бойовики зривають заплановане на 27 травня розведення військ

На Донбасі у районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС) бойовики обстріляли район населеного пункту Станиці Луганської, де базуються військовослужбовці Збройних сил України. Про це повідомляє Українська сторона Спільного центру контролю та координації (СЦКК), йдеться у повідомленні штабу ООС.

"22 травня, близько 3:54 бойовики російсько-окупаційних військ вели вогонь з великокаліберних кулеметів, підствольних гранатометів (ГП-25) та стрілецької зброї по позиціям Збройних сил України, аби 27 травня не відбулося розведення військ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що обстріл ділянки №1 району населеного пункту Станиці Луганської противник здійснив з гори Князь Ігор, що на тимчасово неконтрольованій території урядові України.

"Українська сторона СЦКК зазначає, що бойовики збройних формувань РФ систематично здійснюють провокаційні обстріли в районі Станиці Луганської, та не мають наміру залишати зайняті ними позиції", - додали в ООС.

Відомо, що попередній обстріл позицій ЗСУ у Станиці Луганській був зафіксований СММ ОБСЄ 18 травня 2018.

"Підрозділи ЗСУ готові до відведення своїх сил і засобів на ділянці розведення в районі селища Станиця Луганська у дзеркальному варіанті, за умови неухильного виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи щодо розведення сил і засобів на лінії розмежування",- зазначили в штабі.

Українська сторона СЦКК: Бойовики збройних формувань РФ знову порушили режим тиші у Станиці Луганській, аби не відбулось...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint forces operation 23 травня 2018 р.

Нагадаємо, прес-секретар ООН Стефан Дюжаррик заявив, що за останню добу на Донбасі 26 населених пунктів по обидві сторони лінії зіткнення піддалися обстрілам.