ua en ru

Росія після анексії Криму отримала 650 військових містечок ЗСУ

Росія після анексії Криму отримала 650 військових містечок ЗСУ Росія після анексії Криму отримала 650 військових містечок ЗСУ

Росія після анексії Криму в березні 2014 р. отримала 650 військових містечок, які належали Збройним силам України. Про це повідомив директор департаменту майнових відносин Міністерства оборони РФ Дмитро Куракін, передає "Комерсант".

"ДМВ відрядив велику групу фахівців, яка три місяці проводила інвентаризацію військового майна. Це без малого 9 тис. об'єктів нерухомості, 650 військових містечок, понад 78 тис. гектарів землі - усім цим на території України керували чотири квартирно-експлуатаційні частини (КЕЧ), над якими було одне квартирно-експлуатаційне управління", - розповів Куракін.

Він зазначив, що після анексії Криму всі об'єкти були взяті під охорону.

"Наші комісії виїхали на всі без винятку об'єкти, забезпечили фотофіксацію їх стану, а також склали карти та схеми всіх військових містечок", - додав Куракін.

За його словами, Міноборони вже початок передачу у федеральну власність майна в Криму та Севастополі.

"Севастополь вже передав РФ в особі Міноборони у власність 275 містечок і 102 електричні мережі - це найбільше енергетичне підприємство, що постачає не тільки Севастополь і його околиці, але й інші райони півострова. Найближчим часом 247 військових містечок передасть Крим", - зазначив Куракін.

Нагадаємо, 9 березня телеканал "Росія 1" показав фрагмент документального фільму "Крим. Шлях на Батьківщину". У фільмі Президент РФ Володимир Путін розповідає про те, як приймалося рішення про анексію півострова.

Пізніше Держдеп США назвав цей фільм свідченням агресивної політики Росії, а посол США в Україні Джеффрі Пайетт - порівняв з диснеївськими мультфільмами.