ua en ru

Росія в 2018 році спробує захопити неокуповану частину Луганської області, - ІС

Росія в 2018 році спробує захопити неокуповану частину Луганської області, - ІС Фото: Дмитро Тимчук (РБК-Україна)

На думку Тимчука, Росія зацікавлена в контролі над українською ГТС

Російська Федерація в 2018 році може спробувати захопити неокуповану частину Луганської області. Про це у Facebook повідомив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

Зокрема, повідомляється, що у зв'язку з відновленням проекту "Турецький потік", згідно з яким газ буде поставлятися з РФ до Туреччини і Південної Європи, Кремль зацікавлений у використанні газотранспортної інфраструктури в Україні.

"Стабільне функціонування будь-якого південного маршруту транспортування газу Росією неможливо без інфраструктури, яка перебуває в Україні. Зокрема, в місті Новопсков (Луганська область) розташований другий за величиною і значимістю для української ГТС газовий хаб...Раніше вся ця інфраструктура входила до складу УМГ "Донбастрансгаз". Перше, що зробили російські окупанти після встановлення стабільної лінії фронту взимку 2015 р. - за допомогою фахівців "Газпрому" взяли під повний контроль інфраструктуру "Донбастрансгаз" на території так званих ЛДНР", - зазначив Тимчук.

В результаті непідконтрольним "Газпрому" залишилася тільки ділянка на півночі Луганської області. Також Тимчук приводить такт спроб фальсифікації виборів до Ради, які проходили в окрузі №114, який включає Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський, Слов'яносербський, Станично-Луганський і частину Новоайдарського району.

""Оппоблок" має в тому регіоні значний вплив на місцеві ради. У випадку серйозної дестабілізації обстановки в Києві (політична криза та ін.) або загострення в інших регіонах, там би був розіграний "кримський сценарій": сепаратистські рішення місцевих рад з наступним введенням російських військ під виглядом "самооборони"/"ополчення"... Однак є ризик, що в 2018 р. Росія зробить спроби дестабілізації ситуації для захоплення цієї території. Тобто, розгойдування може початися вже восени", - додав Тимчук.

Относительно «Турецкого потока» и «Газпромовской республики» на Донбассе 23 июня российские СМИ сообщили о завершении с...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 26 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики поширюють чутки про наступ ЗСУ за підтримки "найманців НАТО".