ua en ru

Росія за 100 днів війни не досягла жодної стратегічної мети, - Міноборони Британії

Росія за 100 днів війни не досягла жодної стратегічної мети, - Міноборони Британії Фото: Росія за 100 днів війни не досягла стратегічних цілей (Getty Images)

Сьогодні виповнюється 100 років з дня вторгнення Росії в Україну. У порівнянні з початковим планом Росії жодна зі стратегічних цілей не була досягнута.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони Великобританії в Twitter.

"Російським військам не вдалося досягти своїх первинних цілей по захопленню Києва та українських центрів влади. Стійкий український опір і нездатність убезпечити аеродром Гостомель в перші 24 години призвели до відбиття наступальних операцій Росії", - йдеться в повідомленні.

Після провалу початкового плану через помилкові припущення при плануванні і погане тактичне виконання Росія адаптувала свій оперативний план, зосередивши увагу на Донбасі.

Як відзначили в Міноборони, Росія зараз домагається тактичного успіху на Донбасі. Російські сили створили і зберегли імпульс і зараз, схоже, володіють ініціативою. Росія контролює понад 90% Луганської області і, ймовірно, повністю встановить контроль в найближчі два тижні. Росія домоглася цих недавніх тактичних успіхів ціною значних ресурсів і концентрацією сил і вогню на одній частині загальної кампанії.

"Росія не змогла створити маневр або рух на інших фронтах або напрямках, всі вони перейшли до оборони", - йдеться в повідомленні.