ua en ru

У Росії заявили про затримання активіста "Правого сектору"

У Росії заявили про затримання активіста "Правого сектору" Фото: затримання (Pixabаy)

Суд РФ щодо Тернівського обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту

На території Ростовської області затриманий громадянин України активіст "Правого сектора" Роман Терновський. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету Російської Федерації.

Зазначимо, що організація "Правий сектор" заборонена рішенням Верховного суду РФ.

"Тернівський у складі учасників організації "Правий сектор" неодноразово брав участь у пікетах, мітингах та інших суспільно-масових заходах на території України. Крім того, використовуючи аккаунт у соціальній мережі Facebook, Тернівський здійснював пропаганду діяльності організації "Правий сектор", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до законодавства РФ, дії Тернівського спрямовані проти інтересів РФ і кваліфіковані слідством за ч. 2 ст. 282(2) Кримінального кодексу РФ, що передбачає кримінальну відповідальність за участь у діяльності екстремістської організації.

Наголошується, що в ході обшуку за місцем проживання підозрюваного в Ростові-на-Дону виявлені предмети одягу та інші особисті речі з символікою організації "Правий сектор".

Суд РФ щодо Тернівського обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Нагадаємо, раніше в аннексированном Росією Криму силовики затримали понад 30 активістів за участь в одиночних пікетах, більшість з яких потім відпустили.