ua en ru

У Росії заявили про ризики транзиту газу через Україну

У Росії заявили про ризики транзиту газу через Україну Фото: ГТС України (Нафтогаз України)

Міненерго Росії стурбоване зношеністю української ГТС

Міністерство енергетики Росії заявили про ризики при транзиті газу через газотранспортну систему (ГТС) України через зношений стан українських труб. Про це передає "РІА-Новини".

Російська сторона запланувала обговорити дану ситуацію з Єврокомісією, але Євросоюз переніс обговорення на жовтень, повідомляють у російському відомстві.

"Міненерго Росії з року в рік говорить про зношеність української ГТС, недостатні інвестиції у її модернізацію та ризики транзиту. На жаль, європейська сторона попросила перенести переговори на жовтень", - заявили в Міненерго.

Євросоюз, у свою чергу, запропонував перенести консультації між російським відомством та Єврокомісією щодо транзиту газу через Україну з серпня на жовтень. Російська сторона планувала підняти питання про ризики при транспортуванні газу через Україну.

Нагадаємо, раніше в міністерстві закордонних справ Росії заявили, що збереження транзиту газу через Україну можливо тільки в разі конкурентоспроможних тарифів на транзит і зняття всіх претензій до "Газпрому".