ua en ru

У Росії заявили, що Держдеп США відмовив у доступі до генконсульство в Сан-Франциско

У Росії заявили, що Держдеп США відмовив у доступі до генконсульство в Сан-Франциско Фото: Держдеп США (U. S. Department of State)

У Держдепі не пояснили причину відмови

Російське посольство в США отримало відмову від Держдепу про відвідування генконсульства в Сан-Франциско. Про це заявив посол Росії в США Анатолій Антонов, передають "РИА Новости".

"Я буду в Сан-Франциско. Ну чому б не подивитися, що відбувається в нашому будинку? Тим більше, що нам весь час кажуть, що це російська власність. Але нас туди не допускають. Ми підкреслюємо, що це залишається російською власністю... І я вважаю, що своїми відвідинами російської власності я не роблю ніякої шкоди безпеці Сполучених Штатів Америки. На жаль, мені відповіли відмовою, офіційною відмовою", - розповів Антонов.

Він додав, що в Держдепі не пояснили причину відмови.

Нагадаємо, в кінці жовтня Росія вручила посольству США ноту протесту у зв'язку з діями Вашингтона щодо архіву російського генконсульства в Сан-Франциско.

Як відомо, генконсульство РФ в Сан-Франциско припинило прийом відвідувачів 1 вересня. Раніше влада США зажадали закрити консульство Росії в Сан-Франциско. Наголошується, що це відповідь на "необґрунтовані і шкідливі вимоги Росії. У Вашингтоні заявили, що готові на "подальші заходи", але закликають відмовитися від подальших дій.