ua en ru

У Росії назвали причину катастрофи Ту-154 під Сочі

У Росії назвали причину катастрофи Ту-154 під Сочі Фото: в Росії завершилося розслідування катастрофи Ту-154 під Сочі

Катастрофа Ту-154 под Сочи могла статися через порушення просторового орієнтування командира літака

У Міноборони Росії заявили, що катастрофа літака Ту-154 під Сочі могло статися через порушення просторового орієнтування командира, що призвело до його помилкових дій під час керування судном. Про це йдеться в повідомленні російського оборонного відомства за підсумками розслідування катастрофи, передає "Інтерфакс".

У міністерстві сказали, що розслідування авіакатастрофи завершене.

"За результатами розслідування встановлено, що причиною події могло бути порушення просторової орієнтації (ситуаційної обізнаності) командира повітряного судна, що призвело до його помилкових дій з органами управління повітряним судном", - повідомили в Міноборони РФ.

Крім того, наголошується, що комісія "не встановила жодних порушень правил заправки літака паливом в аеропорту міста Сочі або впливу зовнішніх факторів".

"Комісією не виявлено порушень чинних вимог, що стосуються розсадки пасажирів у салоні Ту-154, а також завантаження і центрування вантажу, що перевозився, вага якого становила 152 кг", - також повідомили в Міноборони.

За інформацією агентства, до комісії з розслідування катастрофи літака Ту-154 під Сочі входили експерти російських Міноборони, Мінтрансу, Міждержавного авіаційного комітету, Мінпромторгу і авіаційного концерну "Туполєв".

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що фахівці, які беруть участь в розслідуванні катастрофи військового лайнера Ту-154, який летів до Сирії дійшли висновку, що літак впав через перевантаження