ua en ru

У Росії зафіксовано зростання продажів залізничних квитків у сполученні з Україною

У Росії зафіксовано зростання продажів залізничних квитків у сполученні з Україною Фото: "Російські залізниці"

При цьому "Російські залізниці" не планують збільшувати кількість поїздів на українському напрямку

ВАТ "Російські залізниці" фіксує зростання продажів квитків до України на тлі майбутнього припинення авіасполучення між двома країнами. Про це з посиланням на представника компанії повідомляє "ТАСС".

За словами співрозмовника агентства, продажі квитків з Москви до Києва на листопад виросли в 1,5 рази порівняно з листопадом минулого року.

При цьому "Російські залізниці" не планують збільшувати кількість поїздів на українському напрямку.

Від 14 грудня 2014 р. "Російські залізниці" скасували пряме сполучення з кількома країнами СНД, у тому числі з Україною. Коригування графіку було пов'язано з низькою рентабельністю перевезень за цими маршрутами.

Територією України проїжджає тільки один транзитний потяг, який обслуговує "Федеральна пасажирська компанія" ("дочка" "Російських залізниць"). Він курсує одним складом через день із зупинкою в Києві та інших містах України. Всього між Україною і Росією щодня їздять 10-11 поїздів, з них 6-7 потягів "Укрзалізниці" і три потяги з Молдови. Як зазначив представник компанії, перевізники включають до їх складу 9-18 вагонів.

Рівень заповнюваності поїздів становить 20-80%. "Це говорить про наявність можливості у перевізників перевезти більшу кількість пасажирів наявними складами і за необхідності збільшити склади даних поїздів за рахунок додаткових вагонів", - зазначили в РЖД.

Нагадаємо, із 25 жовтня припиняється авіасполучення між Україною і Росією. Як заявив сьогодні міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, санкції проти авіакомпаній РФ набудуть чинності 25 жовтня, і, відповідно, їм буде заборонено виконувати польоти до України. Раніше МІУ повідомило про завершення технічних консультацій щодо авіасполучення з РФ.