ua en ru

З Росії виїхала чергова колона "гумконвою"

З Росії виїхала чергова колона "гумконвою" Фото: РФ відправила на Донбас чергову "гуманітарну допомогу"

Понад 70 автомобілів везуть нібито гуманітарний вантаж в окуповані райони Донецької та Луганської області

Міністерство надзвичайних ситуацій Росії відправило в Донецьк і Луганськ 55-у автоколону нібито гумконвою з допомогою для жителів Донбасу. Про це повідомили в прес-службі МНС РФ, передає ТАСС.

"О 04:15 мск більш як 70 автомобілів з гуманітарною допомогою вийшли з Донського рятувального центру МНС в селищі Ковалівка Ростовської області в бік російсько-українського кордону. Вони везуть понад 600 тонн гуманітарних вантажів", - йдеться в повідомленні.


Основна маса вантажу - нібито продукти харчування: консерви, борошно, цукор, крупи, макаронні вироби, каші, масло, пюре, соки, а також насіння сільськогосподарських культур, медикаменти, художня і навчальна література.

За повідомленням агентства, вантаж для формування колони нібито надходив від громадських організацій і профспілкових об'єднань з різних регіонів Росії.

"Перед завантаженням був проведений обов'язковий плановий технічний огляд автомобілів, проведена дозаправка і заміна витратних матеріалів. Водії проінструктовані і готові до руху", - підкреслили в міністерстві.

Повідомляється, що колона проїде на два пункт пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган", де в установленому порядку всі автомобілі нібито пройдуть митні та прикордонні процедури і тільки після цього перетнуть кордон і продовжать рух в Донецьк і Луганськ.

Нагадаємо, 21 липня Російська Федерація відправила в Донецьку область 54 автомобільну колону з нібито гуманітарною допомогою.