ua en ru

У Росії створять новітню бойову машину "Термінатор-3"

У Росії створять новітню бойову машину "Термінатор-3" Фото: новітня БМПТ буде створена на базі універсальної бойової платформи "Армата"

На БМПТ планують поставити корабельну гармату калібру 57 міліметрів з дальністю 16 кілометрів

В Росії на базі універсальної бойової платформи "Армата" буде створена новітня бойова машина підтримки танків (БМПТ) "Термінатор-3". Про це повідомив генеральний директор компанії "Уралвагонзавод" Олег Сіенко в інтерв'ю РИА Новости.

"Будемо (робити, - ред). І на "Армате" теж. У нас є концепція розвитку машин на базі платформи "Армата". Вона складається з 28 одиниць перспективних видів озброєння. Вони повинні бути інтегровані на одній платформі: для ППО, важких броньованих машин", — сказав Сіенко.


За його словами, загальна платформа допоможе привести до одноманітності ремонтний комплект, запасні інструменти і приладдя. Це, на думку Сіенко, дозволить швидше змінювати різні вузли і агрегати бойових машин. Він також розповів, що на новій платформі планується поставити корабельну гармату калібру 57 мм з дальністю 16 км.

У Росії створять новітню бойову машину "Термінатор-3"

Фото: бойова машина підтримки танків (БМПТ) "Термінатор-2".

"Проти такої машини бойовикам робити нічого. Так, вони дорогі, але наскільки вони ефективні. Тому вважаємо, що перспективи є", — уклав гендиректор "Уралвагонзаводу".

У Росії створять новітню бойову машину "Термінатор-3"

Фото: БМПТ розроблена на шасі танка Т-72 і продаються тільки на експорт.

Зараз вже існують БМПТ, які мають неофіційні назви "Термінатор" і "Термінатор-2". Згідно з даними з сайту Уралвагонзаводу, "Термінатор"призначений для придушення танків і БМП противника, поразки легкоброньованих цілей, а також для боротьби з вертольотами і низколетящими малоскоростными літаками. Обидві БМПТ розроблені на шасі танка Т-72 і продаються тільки на експорт.

Нагадаємо, 17 квітня українська розвідка повідомила, що підконтрольний проросійських бойовиків місто Дебальцеве прибув ешелон з танками і РСЗВ "Град" з РФ.