ua en ru

У Росії розчаровані рішенням Швейцарії по санкціях

У Росії розчаровані рішенням Швейцарії по санкціях. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Росії у зв'язку з рішенням уряду Швейцарії вжити додаткових заходів у руслі антиросійських санкцій.

"Федеральна рада (уряд) Швейцарії, обговоривши днями на своєму засіданні ситуацію в Україні, затвердила додаткові заходи, спрямовані на недопущення використання території Швейцарської Конфедерації для обходу антиросійських санкцій Євросоюзу. В контексті прийнятих у грудні 2014 року і лютому 2015 року рішень ЄС введено заборону на співпрацю з Кримом і Севастополем у сферах інвестицій та туризму, розширено перелік обмежень на експорт товарів. У санкційний список додатково включені 28 фізичних та юридичних осіб з Росії і Донбасу. Розчаровані даними рішеннями Берна, який продовжує всупереч здоровому глузду, реальній ситуації і на шкоду власним інтересам дублювати недружні кроки Євросоюзу стосовно Росії. Особливо незграбно ці заходи виглядають на тлі активного сприяння нашої країни реалізації мінських домовленостей і зрушень у плані дотримання сторонами внутрішньоукраїнського конфлікту режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку березня Швейцарія приєдналася до рішення ЄС розширити санкції проти Росії, доповнивши свій санкційний список 28 новими фігурантами.