ua en ru

У Росії продовжили домашній арешт екс-міністру економіки Улюкаєву

У Росії продовжили домашній арешт екс-міністру економіки Улюкаєву Фото: Олексій Улюкаєв

Улюкаєва залишили під домашнім арештом ще на три місяці

Басманний суд Москви продовжив домашній арешт екс-міністру економіки Росії Олексію Улюкаєву, якого підозрюють у хабарі, ще на три місяці, передають російські ЗМІ.

Повідомляється, правоохоронні органи продовжили термін слідства у справі Улюкаєва до середини серпня цього року. Зокрема, слідчі мають намір допитати ще більш 15 свідків і дочекатися результатів фонографічної і психолого-лінгвістичної експертиз. Саме розслідування підходить до кінця, і захист найближчим часом зможе приступити до ознайомлення з матеріалами справи.

Звинувачення наполягало на продовженні домашнього арешту Улюкаєву, мотивуючи це можливістю екс-міністра впливати на свідків. В результаті суд задовольнив прохання слідчих, відхиливши клопотання захисту про зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Росії заарештували майно екс-міністра економіки Улюкаєва.

Зазначимо, Улюкаєва заарештували восени минулого року у справі про покупку "Роснафтою" державної частки компанії "Башнафта". Його затримали на хабарі у 2 млн доларів, який він вимагав за позитивний висновок міністерства щодо покупки.