ua en ru

У Росії запропонували знищувати і фальсифіковані продукти

У Росії запропонували знищувати і фальсифіковані продукти Фото: Сергій Данкверт

Глава Россільгоспнагляду пропонує знищувати не тільки санкційні, але і фальсифіковані продукти

Глава Россільгоспнагляду Сергій Данкверт запропонував знищувати фальсифіковану продукцію так само, як і санкционную, передає Російська служба Бі-Бі-Сі.

"Перше, що потрібно зробити, це підходити абсолютно ідентично, так, як зараз підійшли до фальшивим документам, до всієї цієї продукції - знищувати потрібно", - сказав Данкверт.

Глава Россільгоспнагляду запропонував проводити знищення фальсифікату за рахунок його виробників, а якщо продукцію виявлять вже в магазині, то за рахунок магазину.

"Чому в суб'єкті виробляють молоко і не можуть його продати? Тому що тут же поруч фальсифікують продукцію, і всі роблять вигляд, що нічого не відбувається. І Росспоживнагляд робить вигляд, що нічого не відбувається. Чому? Та тому що його це не хвилює. А от нас хвилює", - заявив Данкверт.

Нагадаємо, 29 липня в Росії був підписаний наказ про знищення санкційної продукції. Перша партія продуктів була знищена 6 серпня. З тих пір багато політики і громадські діячі критикували ініціативу президента і пропонували направляти продукти для допомоги голодуючим.