ua en ru

У Росії довічно засудженого екс-міліціонера звинуватили у ще 60 вбивствах

У Росії довічно засудженого екс-міліціонера звинуватили у ще 60 вбивствах Фото: "ангарський маніяк" Михайло Попков

За 20 років Михайло Попков здійснив не менше 84 вбивств

Колишньому міліціонеру із Ангарська (Росія) Михайлу Попкову, раніше засудженому на довічне ув'язнення за вбивство 22 жінок, пред'явлено обвинувачення ще за 60 епізодами. Про це повідомляє телеканал "Дождь".

"За версією слідства за останні 20 років Попков здійснив не менше 84 вбивств. Серед його жертв - жінки від 16 до 40 років. Вбивства відбувалися в Іркутську, Ангарську, Усольє-Сибірському, а також у сусідніх до них районах", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в ході слідства вдалося встановити мотиви вбивств та обставини, які сприяли формуванню особистості маніяка. Слідчі оглянули ліси, водойми та болота, де відбувалися вбивства. Правоохоронці виявили місця поховань жертв, убитих 15-20 років тому, їх особисті речі та предмети.

Медексперти встановили, що Попков не має психічних захворювань, у тому числі тимчасових розладів. Експерт-сексолог виявив у засудженого гоміцидоманію з садистськими елементами - непереборний потяг до вбивств. Це не вважається психічним розладом, а розвивається на основі вже сформованих хворобливих якостей особистості.

Так, в більшості випадків колишній міліціонер пропонував жінкам підвезти їх на службовій машині, вивозив за місто, там вбивав і гвалтував після вбивства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишньому міліціонерові Михайлу Попкову, раніше засудженого на довічне ув'язнення за вбивство 22 жінок, пред'явили обвинувачення ще за 47 епізодами.