ua en ru

У Росії на пороховому заводі стався вибух, є постраждалі

У Росії на пороховому заводі стався вибух, є постраждалі Фото ("Перший канал"): вибух на пороховому заводі під Тамбовом

В результаті вибуху вантажівки повністю зруйновано одну з виробничих будівель підприємства під Тамбовом

У місті Котовськ Тамбовській області Російської Федерації на пороховому заводі вибухнула вантажівка, постраждали п'ятеро людей. Про це з посиланням на джерело у спецслужбах регіону повідомляє "Інтерфакс".

"О 12:45 надійшов сигнал про вибух на Котовському пороховому заводі. За попередньою інформацією, вибухнула вантажівка із продукцією, в результаті вибуху повністю зруйновано одну з виробничих будівель підприємства розміром 40 на 25 метрів, загальна площа обвалення - 1 тис. кв. м. Ще дві будівлі заводу зруйновано частково", - розповів співрозмовник агентства.

Наразі відомо про п'ятьох постраждалих. "Двоє з них надійшли до опікового центру Тамбова: одному з них зробили складну операцію в лікарні Котовська, інший - водій вантажівки - в реанімації у Тамбові. Трьох доставлено до лікарні міста Котовська", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що кількість постраждалих у результаті надзвичайної ситуації на підприємстві, що виробляє піроксилінові порохи для всіх видів зброї і артилерійських систем, може виявитися більшою.

Ймовірною причиною вибуху на пороховому заводі в Котовську Тамбовської обл. може бути порушення техніки безпеки при поводженні з вибухонебезпечними речовинами.

В даний час на місці події працюють спеціальні служби..

Нагадаємо, у жовтні 2008 р. в Росії порушили кримінальну справу за фактом вибуху на Казанському пороховому заводі, жертвами якого стали чотири людини.