ua en ru

У Росії петиція за скасування поправок Ярової" набрала необхідну кількість голосів

У Росії петиція за скасування поправок Ярової" набрала необхідну кількість голосів Фото: голосування за петицію за скасування "пакету Ярий" закінчилося у неділю, 14 серпня

Протягом двох місяців звернення розгляне експертна робоча група федерального рівня

Петиція із закликом скасувати "антитерористичні поправки Ярової" зібрала на сайті Російської громадської ініціативи понад 100 тис. підписів, повідомляє РБК.

Згідно з процедурою, тепер вона направляється на розгляд експертної робочої групи федерального рівня.


Голосування за петицію закінчилося у неділю, 14 серпня. На момент закінчення голосування, ініціатива зібрала 100 тис. 98 підписів.

Проти петиції проголосували близько 1,5 тис. чоловік.

Як пише видання, термін прийняття рішення за ініціативи - не більше 2 місяців з дня направлення.

Автори ініціативи вважають, що закон суперечить Конституції Російської Федерації і абсолютно даремний з технічної точки зору".

"Просимо скасувати даний закон, так як даний закон вимагає величезних грошей, і який може призвести до банкрутства багатьох інтернет-компаній, і знизити дохід держави від одержуваних від них податків, президента РФ Володимира Володимировича Путіна і голови уряду РФ Дмитра Анатолійовича Медведєва", - наголошується в петиції.

Поправки в антитерористичне законодавство, авторами яких виступили депутати Ірина Ярова і сенатор Віктор Озеров, були схвалені державною думою 24 червня. Документ був підписаний президентом Росії 7 липня.

Нагадаємо, в РФ завели першу справу по "пакету Ярової".